Zonneveld en Luitzen in Historisch Café Haarlem ‘De (voet)bal gaat weer rollen’

Het Historisch Café Haarlem van maandag 28 januari 2019 is gewijd aan voetbalgeschiedenis. Haarlem geldt als de bakermat van het voetbal in Nederland: de Koninklijke HFC viert dit jaar zijn 140-jarig jubileum.

Sporthistorici Jan Luitzen en Wim Zonneveld, auteurs van ‘Hoe voetbal verscheen in Nederland’ én redactieleden Magazine de SPORTWERELD, gaan in op de komst van het voetbal naar Nederland en de rol daarbij van Haarlemmer Pim Mulier.

Daarna komt Parool-sportjournalist Dick Sintenie aan het woord. Hij is co-auteur van een biografie van Kick Smit, de befaamde voetbalinternational die HFC Haarlem in 1946 het landskampioenschap mede bezorgde. Haarlems Dagblad-columnist Frans van Deijl neemt de gesproken column voor zijn rekening. Het trio Bijlsma2Hooglugt, voor deze keer uitgebreid tot een kwintet, verzorgt de muziek en zal enkele bijzondere voetballiederen vertolken.

Het Historisch Café is een initiatief van het Noord-Hollands Archief en wordt georganiseerd in samenwerking met de Historische Vereniging Haerlem, de Stichting Historisch Schoten, Museum Haarlem en de Stichting Vrienden van het Noord-Hollands Archief. Het Historisch Café trekt gemiddeld ruim 100 bezoekers.

Het officiële programma duurt van 20.00 uur tot ca. 21.30 uur. Na afloop kan er worden nagepraat in het Archiefcafé onder het genot van een drankje. De toegang bedraagt € 4,00.

Meer informatie en aanmelden via de site van het Noord-Hollands Archief

Maandag 28 januari 2019, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Janskerk | Jansstraat 40, Haarlem
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.