Zó viert DAW het 100-jarig jubileum

Een jubileumboek is bijna standaard. Een website met tijdlijn én prachtige downloads zie je al wat minder vaak. Maar met eigen gebrouwen jubileumbier laat DAW uit Alkmaar zien dat het 100-jarig jubileum heel serieus wordt gevierd.

 

De jubileumsite van DAW is een aanrader!

 

…’De aanleiding tot de oprichting van onze club was een tocht naar Hoorn in Augustus 1918, waar de vereeniging “Het Hoornsche Hop” zwemwedstrijden organiseerde in de Zuiderzee, waar we graag voor het eerst onze krachten eens met anderen wilden meten. Met een clubje van 6 begaven we ons op de fiets naar Hoorn, waar alle deelnemers samenkwamen in een café, vanwaar we ons in optocht met muziek voorop naar de zweminrichting begaven.

DAW is reeds in 1918 opgericht en is daarmee een van de oudste sportverenigingen van Alkmaar. Gedurende het ruim 90 jarige bestaan heeft de vereniging vele duizenden, misschien wel tienduizenden Alkmaarders in en buiten het zwembad veel sportplezier en vriendschap bezorgd als lid van deze vereniging. In 1918 was DE Alkmaarse Waterratten de eerste zwem- en waterpolovereniging in Alkmaar. In 1951 volgde de oprichting van de rooms-katholieke vereniging ‘Vliegende Vissen’. Na de fusie in 1978 van de twee Alkmaarse verenigingen ging de club verder onder de achtereenvolgende namen:

DAW / VVC
DAW / Sportline
PROFACE/DAW
BRIGHT-DAW
DAW-Finenzo
DAW

Afbeelding uit jubileumposter.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.