Voetbalopera Veendammer Wind

In de zomer van 2019 gaat er een frisse wind waaien door het legendarische Veendammer voetbalstadion de Langeleegte. Een meeslepende en unieke voetbalopera biedt dan in diezelfde Langeleegte een verrassende kijk op de roemruchte SC Veendam. Beleef mee hoe het spektakel ‘Veendammer Wind’ het verleden én de toekomst van SC Veendam letterlijk nieuw leven in blaast!

SC Veendam was de profvoetbalclub die van 1954 tot 2013 symbool stond voor de onverzettelijkheid en de trots van de Veenkoloniën. Het faillissement van zes jaar was voor velen een traumatische ervaring die nu nog steeds iedereen met een geel-zwart hart diep door de ziel snijdt.

En daarom is het goed dat de unieke stadionsfeer van zes decennia voetbalplezier terugkeert, niet alleen als voetbalwedstrijd maar als toegankelijk publieksspektakel voor iedereen die van voetbal en/of theater houdt. Want beide werelden worden hier op de grasmat en in een bijzonder verhaal met elkaar verbonden.

Een speciaal voor Veendam en de Veenkoloniën geschreven voetbalopera, uit de koker van ras-Veenkoloniaal Herman Sandman, Jo Willems en Harm-Ydo Hilberdink laat zien hoe groot de veerkracht van deze streek en haar bewoners is.

De voetbalopera Veendammer Wind is een laagdrempelige volksopera waar professionele hoofdrolspelers van internationale klasse, het gerenommeerde Veenkoloniaal Symfonie Orkest (VKSO), een gelegenheidskoor van 60 personen en zo’n 100 figuranten aan meewerken. Ook Erwin de Vries uit Meeden vervult een belangrijke rol.

Klik op afbeelding voor kaart-informatie
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.