Voetbalmuseum geopend in Mierlo

Na ruim vijftig jaar verzamelen huisvest HUP, een sportief hotel in Mielro, vanaf heden een unieke voetbalverzameling. Het voetbalmuseum werd op dinsdag 2 april 2019 officieel geopend door niemand minder dan Louis en Truus van Gaal.

Het levenswerk van oranjefan en verwoed verzamelaar Jos Lenssen heeft bij HUP een prominente plek gekregen. De gigantische voetbalverzameling begon op tienjarige leeftijd met het toegangskaartje voor een eerste voetbalwedstrijd.

‘Een uit de hand gelopen hobby’ die uitmondt in één van de meest uitzonderlijke verzamelingen in de sport. Van shirts en voetbalschoenen van voetbalhelden, die deel uitmaakten van de meest fantastische goals tot de complete ‘Tiroler outfit’ van Louis van Gaal die hij droeg tijdens de huldiging van de Duitse Meister in 2010.

Het shirt waarin Dennis Bergkamp ‘ons’ in 1998 naar de halve WK-finale bracht hangt nu ook in Mierlo. Samen met de originele voetbalschoenen waarmee gescoord is door Samuel Eto’o, Romário de Sousa Faria, Ruud van Nistelrooy, Ruud Gullit en Marco van Basten. Een schamele 650 originele wedstrijdshirts van clubs en nationale elftallen, 800 bekende voetbalboeken en nog veel meer bijzondere voetbalmemorabilia.

Het voetbalmuseum is alle dagen geopend tijdens de openingstijden van het hotel.
Meer informatie op de site van HUP

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.