Terug naar de Tour van ’80

Parijs, zondag 20 juli 1980. Voor de tweede keer in de geschiedenis schrijft een Nederlandse wielrenner de Tour de France op zijn naam. Na de eclatante overwinning van Jan Janssen in 1968 is het deze keer Joop Zoetemelk die met de gele trui om zijn schouders de finish op de Avenue des Champs-Élysées passeert.

In Theater De Lievekamp in Oss wordt op 25 april 2018 de 25e editie van het Brabants Wielercafé gevierd. Deze editie, in het teken van ‘Terug naar de Tour van ’80’, is Joop Zoetemelk te gast.

Joop Zoetemelk beschikte in dat jaar over alle kwaliteiten die een Tourwinnaar nodig heeft: sterk zijn in tijdritten en in bergetappes en een goede ploeg, de TI-Raleigh van Peter Post. Zonder aanwezigheid van onder anderen Jan Raas, Gerrie Knetemann en Henk Lubberding had de Tour van ’80 een heel ander aanzien gekregen. Deze avond blikken we met Joop Zoetemelk en Henk Lubberding uitgebreid terug op die bewuste spraakmakende Ronde van Frankrijk. Ook fotograaf Cor Vos, die 33 (!) jaar lang met zijn camera het geliefde wielerspektakel vanaf de motor heeft vastgelegd, zal zijn ervaringen met het publiek delen. De presentatie van deze avond is in handen van Peet Kappen en Jos de Louw, twee initiatiefnemers van het populaire Brabants Wielercafé. Tijdens deze ‘Terug naar de Tour van ’80’ zullen er ook originele beelden worden vertoond, aangevuld met het legendarisch radiocommentaar van Theo Koomen.

Meer informatie via Theater De Lievekamp of Brabant Wielercafé

De Lievekamp in Oss

Joop Zoetemelk in het geel

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.