Tentoonstelling: Kaatszilver sinds 1750 tot heden (Franeker)

Vanaf 27 juli 2018 is een bijzondere tentoonstelling in het Keatsmuseum te bezichtigen. De oudst bekende zilveren kaatsbal uit het jaar 1750, een moderne zilveren kaatsbal gemaakt als meesterstuk op de opleiding edelsmid en meer grote zilveren kaatsprijzen, uit onder andere de 19e en 20e eeuw, worden hier in de spotlight gezet. Ook de zilveren Gripebal van Kaatsvereniging Klaine Izak uit Vrouwenparochie, die wordt verkaatst vanaf het jaar 1794 en voor het eerst buiten het eigen dorp is sinds lange tijd, is te bewonderen.

Het Keatsmuseum is het oudste sportmuseum in Nederland, opgericht in het hart van de kaatswereld: Franeker. Hier kunt u als bezoeker alles leren over de kaatssport. Vanaf 27 juli tot en met 31 oktober 2018 kunt u daarnaast ook nog bijzondere objecten en verhalen waarnemen die hier anders niet zijn. Samen met deze tentoonstelling is het een complete ervaring in het museum. Van geschiedenis tot heldenverhalen tot interactie met de sport.

Een bezoek aan het Keatsmuseum kunt u ook combineren met de andere musea in Franeker: het Koninklijke Eise Eisinga Planetarium of het Museum Martena. Met de voordelige combitarieven kunt u genieten van zowel sport als cultuur of wetenschap.

Openingstijden
April t/m oktober: Dinsdag t/m zaterdag, 13.00 – 17.00 uur
November t/m maart: Vrijdag en zaterdag, 13.00 – 17.00 uur

Meer weten?
>  Klik hier voor alle informatie over de tentoonstelling  <
Stuur een e-mail naar info@keatsmuseum.frl
Bel ons tijdens de openingstijden: 0517 85 92 91

Adres
Keatsmuseum
Voorstraat 76
8801 LE Franeker

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.