Sportgeschiedenis in (post)koloniaal perspectief: themanummer de SPORTWERELD

Op 10 mei van dit jaar vond het afscheidssymposium voor Nico van Horn plaats. Bij die gelegenheid belichtten verschillende sprekers het thema sportgeschiedenis in (post)koloniaal perspectief. Deze en andere bijdragen over dit onderwerp zijn gebundeld in een binnenkort te verschijnen dubbelnummer van het magazine de SPORTWERELD

Het centrale thema wordt vanuit verschillende invalshoeken uitgediept door Marjet Derks, Jelle Zondag, Jurryt van de Vooren, Niek Pas, Cees Klapwijk, Aad Haverkamp, Nico van Horn en Jan Luitzen & Wim Zonneveld. Zo zijn er artikelen over militaire sportbeoefening in Indonesië in de dekolonisatieperiode, de deelname van Nederlands-Indië aan de Olympische Spelen van het Verre Oosten in 1934 en de representatie van de Surinaamse ‘kabel’ in Nederlandse media in de jaren negentig.

Bent u nog geen abonnee, maar wel geïnteresseerd in bovenstaande verhalen? Dan kunt u het dubbeldikke themanummer bestellen voor slechts €10. Dit doet u eenvoudig door uw naam en adresgegevens te mailen naar info@desportwereld.nl. Uiteraard is het ook mogelijk om een abonnement af te sluiten.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.