Rotterdamse sportvrouwen geëerd met expositie

Dit jaar is het honderdste geboortejaar van de Rotterdamse zwemster Rie Mastenbroek. Naar aanleiding hiervan houdt Museum Rotterdam in september een expositie over sportvrouwen uit de Maasstad.

Mastenbroek schreef op de Olympische Spelen van 1936 sportgeschiedenis door in het zwembad drie gouden en één zilveren medaille te winnen. Bij thuiskomst in Rotterdam werd zij, samen met de andere Nederlandse zwemsters, uitgebreid gehuldigd.

Ook andere Rotterdamse sportvrouwen zijn in het verleden erg succesvol geweest, zoals hardloopster Nelli Cooman, hockeyster Fatima Moreira de Melo en wielrenster Leontien van Moorsel. De laatste twee zijn bij de voorbereidingen van de tentoonstelling betrokken.

Museum Rotterdam werkt bij de inrichting van de expositie samen met sporthistoricus en De Sportwereld-bestuurslid Jurryt van de Vooren. Ook Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam hebben hun medewerking toegezegd. In het AD stelt Paul van de Laar van Museum Rotterdam dat de tentoonstelling moet duidelijk maken dat ‘vrouwensport een serieuze zaak is.’

De expositie in Museum Rotterdam is van 6 september 2019 tot 8 maart 2020 te zien.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.