Richting 100 jaar Abe Lenstra

Een tengere jongen met een opvallende kuif, genaamd Abe Lenstra (1920-1985), is zonder twijfel de bekendste en beste voetballer die Heerenveen ooit heeft voortgebracht. Abe Lenstra was in de jaren veertig en vijftig de architect van het grote kampioenselftal van Heerenveen en van Oranje. Hij was een typische vedette. Grillig, onvoorspelbaar en binnen de lijnen onnavolgbaar. 

Nog nooit werd Abe zo vaak gewisseld! In aanloop naar het jubileum jaar 2020 organiseert Museum Heerenveen acht kleine tentoonstellingen. De basis van elke tentoonstelling is het scheurkalenderboek (2019/2020), i.s.m. SC Heerenveen uitgebracht door Voetbal Legends. Om de drie maanden zijn de nieuwe kalendervellen in het museum te zien, aangevuld met persoonlijke objecten van Abe Lenstra die de kalendervellen tot leven brengen. Het bijzondere scheurkalenderboek bevat meer dan 700 items over Abe: bijzondere foto’s, quotes, karikaturen, hoogte- en dieptepunten. De tentoonstelling en scheurkalender zijn mede tot stand gekomen door samenwerking met sc Heerenveen en een drietal Abe verzamelaars.

Deel één van de tentoonstelling: ‘Richting 100 jaar ABE LENSTRA’ is te zien in Museum Heerenveen van 20 september 2018 tot 1 april 2019.

Bekijk hieronder een reportage van Omrop Fryslân

1 Reactie
  • Eelke van der Hak
    Geplaatst op 09:25h, 24 april

    scheur tot op heden trouw maar ben na dinsdag 21 april ook dinsdag 22 april tegengekomen!!!
    vr groet Eelke