Reddingsbrigade Nederland bestaat 100 jaar

Zaterdag 16 september 2017 vierde Reddingsbrigade Nederland haar 100-jarig jubileum. Op 16 september 1917 vond de officiële oprichtingsvergadering van de Nederlandsche Bond tot het Redden van Drenkelingen plaats op initiatief van vijf reddingsbrigades uit Den Bosch, Amsterdam, Breda, Den Haag en Haarlem. Deze reddingsbrigades werden in de jaren daarvoor opgericht, omdat verdrinkingsongevallen in hun vestigingsplaatsen aanleiding tot het initiatief waren, om mensen die al konden zwemmen te leren hoe hun medemens te redden.

Vervolgens is de jarenlang gehanteerde bondsspreuk ontstaan: “zolang niet iedereen kan zwemmen, moet elke zwemmer kunnen redden”. Met de oprichting van een overkoepelende bond wilde men uniformiteit brengen in de lesstof en methodes voor het redden van drenkelingen. Nu 100 jaar later is Reddingsbrigade Nederland uitgegroeid tot een landelijke vereniging van 166 aangesloten Reddingsbrigades door heel Nederland.

Bestel jubileumboek

Mischa Peter en Jurryt van de Vooren schreven het jubileumboek ‘De redder in nood – 100 jaar Reddingsbrigade Nederland‘ – te bestellen in de webshop van Reddingsbrigade Nederland.

Website 100 jarig jubileum

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.