Permanente expositie 112-jarige historie BVV Den Bosch

In de kantine van BVV op sportpark De Vliert in Den Bosch is vrijdag 7 december 2018 door voormalige wethouder Paul Kagie een permanente expositie geopend over de historie van de Bossche voetbalclub. Op de expositie zijn volop foto’s, programmaboekjes, bekers, krantenknipsels en filmbeelden te zien uit de 112-jarige geschiedenis van BVV. De expositie is op wedstrijddagen van de club geopend en te bezoeken.

Clubicoon Jan van Mil (84), al 72 jaar lid van BVV, nam enkele jaren geleden met oud-speler Jan Hoefs het initiatief voor de expositie. Van Mil heeft de beschikking over een groot archief van BVV. Met Hoefs ging hij aan de slag om met zijn archief en tal van andere artikelen uit de historie van de Bossche club voor een permanente expositie te zorgen in de kantine van BVV.

De opening werd bijgewoond door bekende oud-spelers als doelman Henny Spierings en allrounder Sjef Weber. Op de expositie zijn volop foto’ s en beelden te zien van het landskampioenschap uit 1948, het grootste sportieve hoogtepunt uit de geschiedenis van BVV.

BVV had spelers uit alle lagen van de burgerij, zowel qua godsdienst als qua stand. In de jaren dertig trekt zij als eerste een Engelse trainer aan: Charles Jackson. In 1938 betaalt de club haar spelers voor hun prestaties. In 1948 wordt zij landskampioen en in 1965 levert BVV haar beste spelers in voor het nieuwe betaald voetbal waar FC Den Bosch ook deel van is gaan uitmaken. BVV gaat terug naar de amateurstatus en fuseert met Wilhelmina.

Op de clubsite leest u meer over de expositie en BVV Den Bosch

Foto: Paul Kriele, 7 december 2018.
Foto: Paul Kriele, 7 december 2018.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.