Ook Johan van der Velde te gast in ‘Terug naar de Tour van 1980’

Naast Joop Zoetemelk en Henk Lubberding komt ook oud-wielrenner Johan van der Velde op woensdag 25 april naar theater De Lievekamp in Oss. De drie toprenners van de befaamde TI-Raleighploeg zijn die avond de hoofdgasten van ‘Terug naar de Tour van 1980’. Een uniek wielerevenement dat gezamenlijk wordt georganiseerd door het Brabants Wielercafé en theater De Lievekamp.

In een avondvullend programma blikt het drietal uitgebreid terug op die spraakmakende Ronde van Frankrijk die Joop Zoetemelk won. Dit alles omlijst met onder meer muziek van de Osse band Kerelz (ook voor de after party), huisband De Meet en verhalen van vaste columnist Jace van de Ven.

De uit Brabant afkomstige Johan van der Velde was in 1980 Nederlands Kampioen wielrennen en nam daarom in het rood-wit-blauwe tricot deel aan de Tour de France van 1980. In het totaalklassement eindigde hij uiteindelijk op een verdienstelijke twaalfde plaats. Daarnaast was Johan één van de belangrijkste steunpilaren van de uiteindelijke winnaar Joop Zoetemelk. Johan ging niet zonder winst naar huis, hij was namelijk de snelste wielrenner onder de 26 jaar. Daarmee was hij de winnaar van het jongerenklassement en won hij in die Tour de witte trui.

Jubileumeditie Brabants Wielercafé
‘Terug naar de Tour van ’80’ is de feestelijke jubileumeditie van het Brabants Wielercafé, dat voor de 25e keer georganiseerd wordt. Speciaal voor deze gelegenheid vindt het evenement in de Grote Zaal van De Lievekamp plaats. De presentatie van deze avond is in handen van Peet Kappen en Jos de Louw, twee initiatiefnemers van het Brabants Wielercafé.

Kaartverkoop
Toegangskaarten voor ‘Terug naar de Tour van 1980’ op woensdag 25 april, aanvang 20.15 uur in de Grote Zaal van De Lievekamp, kunnen voor € 18,50 / € 15,50 (excl. € 1,25 ticketfee) worden gereserveerd via de Theaterkassa – (0412) 64 89 22 – of via de website van De Lievekamp

De Lievekamp in Oss

Website Brabants Wielercafé

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.