Nieuwe archieffoto’s voor Honkbal Museum

Het Nederlands Honkbal en Softbal Museum in Haarlem ontving op 11 juni 2019 een vijftal oude, originele, persfoto’s van hoofdklassewedstrijden uit de jaren zestig. De foto’s zijn afkomstig uit het archief van de Nederlandse Culturele Sportbond (NCS) in Amsterdam, die de afbeeldingen niet in het eigen archief vond thuishoren.

Hudson John
Karel van Veen (secretaris a.i. van het Honkbal en Softbal Museum): ‘Het is qua omvang misschien geen enorme vondst, maar persfoto’s uit de jaren ’60 krijgen we zelden. We zijn er heel blij mee, want het geeft een beeld van de beginjaren van de Nederlandse Hoofdklasse… en kijk, dit is Hudson John! Ik ben nog scheidsrechter geweest bij wedstrijden van hem.

Karel van Veen en Elly Nijhuis van het Honkbal en Softbal Museum bekijken de nieuwe aanwinsten. Foto: Gerard van den Houten

Veel van wat zich in ruim honderd jaar (de KNBSB vierde in 2012 het honderdjarig bestaan) op de honkbal- en softbalvelden heeft voltrokken, vindt u terug in het Honkbal en Softbal Museum, dat is gevestigd in het Pim Mulier Stadion in Haarlem. Het museum is geopend tijdens grote evenementen die plaatsvinden in het Pim Mulier Stadion en is ook op afspraak te bezoeken. Een afspraak voor bezichtiging is te maken bij Elly Nijhuis, telefoon: 0647450686.

Contact
E-mailadres: honkensoftbalmuseumhaarlem@gmail.com
Website: www.honkbalmuseum.nl

 

 

Steun het museum!
Voor slechts €12,50 bent u een jaar lang vriend of vriendin van het Honkbal en Softbal Museum. Donaties kunt u overmaken op onze ING-bankrekening met nummer: NL86 INGB 0005 5071 02 tnv Honkbal en Softbal Museum.

Eén van de vijf aanwinsten voor het Honkbal en Softbal Museum.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.