Nieuwe editie magazine de SPORTWERELD

De nieuwste uitgave van de SPORTWERELD, #81, is weer rijk aan sporthistorische verhalen. Dit keer gaan vrijwel alle bijdragen over teamsporten, maar met behoud van de gebruikelijke diversiteit.

In dit nummer staat onder andere een artikel van Gijsbert Oonk over het het eerste en tot nu toe enige Nederlandse ijshockeyteam dat deelnam aan de Olympische Spelen, in 1980 in Lake Placid. Dat team bestond uit zes geboren en getogen Nederlanders, twaalf Neder-Canadezen met een dubbele nationaliteit, een Neder-Amerikaan en een genaturaliseerde Tsjech. Hiermee is dit een mooie casus om nationaliteit en burgerschap in de sport te onderzoeken, zoals gebeurt binnen het onderzoeksproject Sport and the Nation aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het artikel Voor volk en vaderland met de Neder-Canadezen is alvast als longread online en gratis te lezen.

Verder vindt u in de SPORTWERELD #81 onder andere een artikel over een groep Nederlandse gymmnastes die na de watersnoodramp in 1953 geld probeerden in te zamelen in Portugal en een  portret van oorlogsheld en kampioenstrainer Tim Coleman. Kijk hier voor de volledige inhoudsopgave van het magazine.

Nog geen abonnee en toch geïnteresseerd? Meld u dan snel aan als lid!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.