Nederlandse filmpremière DIEGO MARADONA in het Olympisch Stadion

DIEGO MARADONA, de nieuwste film van Oscarwinnaar Asif Kapadia, zal op maandagavond 5 augustus groots in première gaan op een bijzondere locatie. De avond vindt plaats in het Olympisch Stadion Amsterdam, dat nooit eerder gebruikt werd voor een filmpremière. Filmmaker Asif Kapadia zal bij de première aanwezig zijn en de presentatie is in handen van Wilfried de Jong.

Regisseur Asif Kapida zal bij de première aanwezig zijn en Wilfried de Jong presenteert de avond. De film wordt vertoond op een groot doek voor de eretribune van het stadion. Er zijn zo’n duizend kaarten beschikbaar voor deze eenmalige vertoning. Kapadia maakte in 2010 veel indruk met zijn documentaire SENNA, over het leven en de tragische dood van Braziliaans Formule 1 icoon Ayrton Senna. In 2016 won hij een Oscar voor AMY, over de in 2011 overleden zangeres Amy Winehouse. Voor zijn nieuwste film DIEGO MARADONA kreeg hij Diego Maradona zelf aan boord, die zijn volledige steun verleende.

Carla de Groot, één van de directeuren van het Olympisch Stadion: ‘Op de grasmat waar vele voetbalgrootheden hun talenten hebben vertoond en waar grote successen zijn gevierd, mag een legende als Maradona niet ontbreken. We zijn er trots op dat we hem op deze manier ook kunnen verwelkomen op heilige grond.’

De documentaire, over de opkomst en ondergang van stervoetballer Diego Maradona, is gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur archiefmateriaal. In een meeslepend en onvergetelijk verhaal schetst Kapadia een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God.

Info: kaartverkoop.

De trailer

Diego Maradona, 1986 Argentinië - Italië. Foto: Wikipedia
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.