Maart 2018 | Sportfilms in de bioscoop

In diverse Nederlandse bioscopen worden deze periode twee ‘sporthistorische’ films vertoond. Voor de filmliefhebber… ‘I Tonya’ en ‘Early Man’.

I, Tonya
Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar vulgaire outfits en gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Het waargebeurde ‘I, Tonya’ is een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeentje met een talent groter dan zichzelf. Margot Robbie schittert als nooit tevoren als de verguisde Tonya Harding, terwijl Allison Janney als Tonya’s moeder een filmpersonage voor de eeuwigheid neerzet. Regisseur Craig Gillespie vindt met ‘I, Tonya’ een uniek evenwicht tussen humor, geweld en ontroering.

Early Man
In deze animatiefilm heeft de stam van Dug voetbal ooit uitgevonden, maar nog nooit gewonnen. Dit is een verwijzing naar het uitblijven van interlandsucces van Engeland, waar de makers van deze film vandaan komen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.