Lezen over zwemmen

Nederland herbergt vele sportverzamelingen, vaak binnen een specifieke tak van sport. Als verzamelaar van zwemboeken en – documenten toont Ron Wessels op lezenoverzwemmen.nl een deel van zijn collectie. Op de site zijn onder andere samenvattingen van (oude) Nederlandstalige zwemliteratuur en diploma’s te vinden. Alles voorzien van prachtige afbeeldingen.

Als voorbeeld hieronder een inleidend stukje van De slag om het zwembad: Geschiedenis van het Dordtse Wantijbad – Remy Balistreri (2014)

Het boekje wordt ingeleid met een voorwoord van Erik van Heijningen, een vroege ochtendzwemmer. Daarnaast was hij namens de VVD van 1998 tot 2003 wethouder in Dordrecht en is hij oud-voorzitter van DZC Merwede. Tegenwoordig is hij voorzitter van de KNZB. Van Heijningen vertelt over de geschiedenis en het belang van zwemmen in het waterrijke Dordrecht.

Inleiding
De directe aanleiding voor het verschijnen van dit boekje is het vertrek van nestor Bas Heijstek, sinds 1987 in verschillende hoedanigheden betrokken bij het Wantijbad, waarvan de laatste jaren als bedrijfsleider en als het gezicht van het bad achter de kassa. Hij heeft gestreden voor het behoud en modernisering van het bad. De focus is gelegd op grote bewegingen in bepaalde perioden, waarmee de acteur de verschillende slagen die om het Wantijbad zijn gestreden, in kaart brengt.

Lees hier verder….

De slag om het zwembad - Geschiedenis van het Dordtse Wantijbad
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.