KNVB knipoogt naar geschiedenis met Wall of Fame

Op 30 april 1905 speelde het Nederlands elftal zijn eerste interland, tegen België. Precies 114 jaar en 1356 internationals later, eert de KNVB zijn eigen sportgeschiedenis met de opening van de Oranje Wall of Fame

In aanwezigheid van verschillende ex-internationals, voormalig bondscoaches en supporters, is op de KNVB Campus de Wall of Fame onthuld. Hierop staan de namen alle voetballers, voetbalsters, bondscoaches, zaalvoetballers, zaalvoetbalsters en trouwste supporters van Oranje. De huidige bondscoaches Ronald Koeman (mannen), Sarina Wiegman (vrouwen), Max Tjaden (zaalvoetbal mannen) en illusionist Niels Houtepen hadden de eer het monument te openen.

De Wall of Fame is een fraaie knipoog naar de eigen geschiedenis. Sinds het eerste Oranje-team in 1905, met onder andere de legendarische Bok de Korver en Eddy de Neve in de gelederen, met 1-4 won van België (De Neve scoorde alle Nederlandse doelpunten!), heeft het Nederlandse voetbal een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het Nederlands mannenelftal speelde drie WK-finales en won natuurlijk het Europees Kampioenschap in 1988, een prestatie die de Oranje Leeuwinnen in 2017 evenaarden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.