Jan Rijpstra nieuwe voorzitter Stichting de Sportwereld

Op 14 november 2018 is Jan Rijpstra gekozen tot nieuwe voorzitter van Stichting de SPORTWERELD. Hij neemt per 1 januari 2019 de voorzittershamer over van Fons Kemper die deze functie enkele jaren ad interim vervulde.

Jan Rijpstra (Gouda, 1955) is en was actief in verschillende maatschappelijke, gezondheids-, onderwijs- en sportorganisaties. Zo was hij onder andere tussen 1994 en 2005 namens de VVD lid van de Tweede Kamer, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) van 2004 tot 2007 en burgemeester van de gemeente Tynaarlo (2005-2008). Vanuit zijn oorspronkelijke achtergrond als gymnastiekleraar is hij thans ook voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO). De afgelopen vier jaar was hij burgemeester van de gemeente Noordwijk. In zijn vrije tijd werkt Jan Rijpstra als buitenpromovendus van de Radboud Universiteit aan een proefschrift over de rol van het koningshuis en het parlement in de ontwikkeling van het sportbeleid in Nederland tussen 1814 en 1940. Hij heeft een (inter)nationaal waardevol netwerk binnen de politiek en de sport en wil graag tijd vrij maken voor de voorzittersfunctie bij Stichting de SPORTWERELD, waarvan hij al geruime tijd lid is.

Tijdens dezelfde bestuursvergadering van 14 november 2018 is Fons Kemper benoemd tot erelid van Stichting de SPORTWERELD vanwege zijn jarenlange inzet en deskundige aanpak van het voorzitterschap.

Fons Kemper (rechts) draagt de voorzittershamer van Stichting de SPORTWERELD over aan Jan Rijpstra
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.