Inschrijving Maand van de Geschiedenis gestart

De Maand van de Geschiedenis roept culturele, historische en toeristische instellingen op om in oktober 2017 een prikkelend programma te organiseren rondom het thema Geluk. Zit geluk in welvaart, in gelijkheid of vrijheid? In gezondheid, vriendschap of liefde? De Maand van de Geschiedenis gaat op zoek naar de betekenis van geluk, van vroeger tot nu. Kan het geluk van een paar eeuwen terug mensen nu nog inspireren óf het eigen geluk relativeren?

De Maand van de Geschiedenis is hét grootste historische evenement van Nederland. Het Nederlands Openluchtmuseum organiseert de Maand van de Geschiedenis in samenwerking met 45 partnerorganisaties. Jaarlijks participeren gemiddeld 400 deelnemende instellingen en 865 boekhandels en bibliotheken aan het evenement. De Nacht van de Geschiedenis wordt georganiseerd door het Rijksmuseum. Het Fonds voor Cultuurparticipatie is investeerder van de Maand van de Geschiedenis.

Deelnemen aan de Maand van de Geschiedenis is gratis. Instellingen kunnen hun activiteiten aanmelden via maandvandegeschiedenis.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.