IJsclub Haarlem 150 jaar | Expositie 12 kunstenaars trotseren de kou

In januari 1869 werd in Café de Gouden Leeuw de IJsclub voor Haarlem opgericht voor, zoals men het toen noemde, hardrijders en liefhebbers van ijsvermakelijkheden. 150 jaar later is schaatsen nog net zo populair in Haarlem. In winters met vorst op sloten en vaarten en anders op de IJsbaan Haarlem aan de westelijke randweg. Langs de kunstijsbaan heeft de jubilerende IJsclub Haarlem nu zijn clubhuis. In het clubhuis zijn overal foto’s terug te vinden van de helden uit het rijke verleden van de club: Klaas Pander, Pim Mulier, Jaap Eden en Yvonne van Gennip.

Expositie ‘Toen, thans, toekomst’
Wilt u meer weten over de rijke geschiedenis van IJsclub Haarlem? Bezoek dan de expositie Toen Thans Toekomst – 12 Kunstenaars trotseren de kou over schaatsen en winter in Haarlem in het Stadhuis Haarlem. Tijdens deze expositie ziet u onder meer de oprichting van de vereniging in 1869, de eerste wereldkampioen allroundschaatsen (1893) Jaap Eden en zijn leermeester Klaas Pander. De expositie is van 9 januari t/m 8 februari te bezoeken in de Refter van het Stadhuis. Deze is te bereiken via de ingang Koningstraat en is geopend op werkdagen van 8:30-17:30 uur.

Voor meer informatie over het 150-jarig jubileum bezoekt u de website van IJsclub Haarlem.

Deelnemende kunstenaars: Mary Admiraal, Odile Bosch, Adriaan Brand, Alex Buswijller, Anna Fokkema, Miep den Haan, Arnold Janssen, Joke Kokkelkoren, Ada Kors, An Luthart, Larissa Neslo, Christine Peursum. Foto: Facebook-pagina IJsclub Haarlem.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.