Hoe voetbal verscheen in Nederland

In de tweede helft van oktober verschijnt een bijzondere editie van magazine de SPORTWERELDHoe voetbal verscheen in Nederland. Rood en Wit, H.F.C., H.V.V. en hun kornuiten 1880-1910. In deze rijk geïllustreerde uitgave, die in boekvorm verschijnt, beschrijven onze redacteuren Jan Luitzen en Wim Zonneveld de begindagen van het georganiseerde voetbal in Nederland, tussen 1880 en 1910.

In 124 pagina’s laten de auteurs op basis van talloze primaire en secundaire bronnen zien hoe jongeren in Haarlem, Den Haag, Rotterdam en Enschede de eerste voetbalclubs oprichtten. Ze belichten de rol van deze individuen, zoals de befaamde Pim Mulier, maar bijvoorbeeld ook de veel onbekendere Kees Pleyte. En ze beschrijven hoe de jonge cricket- en voetbalbonden een moeilijke beginfase maar ternauwernood overleven.

Hoe voetbal verscheen in Nederland verschijnt als reguliere uitgave van de SPORTWERELD. Abonnees krijgen deze speciale editie van het magazine dus automatisch thuisgestuurd. Bent u geïnteresseerd, maar nog geen abonnee, of wilt u een extra (cadeau)exemplaar bestellen, dan kan dat nu voor slechts €9,95 (excl. verzendkosten)! Vul snel het bestelformulier in en u krijgt deze speciale uitgave zo snel mogelijk na publicatie toegezonden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.