Het bewogen sportleven van Max van Gelder

‘Hoe het lot de sportieve carrière van Max van Gelder bepaalde.’ Dat zou de ondertitel kunnen zijn van een boek over het leven van de voormalig waterpolo-international. Persoonlijke drama’s en sportieve successen wisselen elkaar af, met de gespannen politieke situaties van de jaren veertig en vijftig als decor. Anno 2017 is Max van Gelder (Jakarta, 20 oktober 1924) de enige nog levende speler van het team dat in 1950 Europees kampioen werd.

Richard Schoonderwoert bezocht Van Gelder in zijn woonplaats Heerenveen en schreef in ManMeer! (het lijfblad voor waterpoloërs) over zijn bewogen leven.

Richard Schoonderwoert en Max van Gelder

Meer informatie:
ManMeer! is al sinds 1998 het lijfblad voor polodieren. Het magazine van Waterpolo.nl verschijnt 4 x per jaar en besteedt aandacht aan het Nederlandse waterpolo in de volle breedte. Van minipupil tot master, van recreant tot international. Met boeiende artikelen, prachtige foto’s, interessante interviews en reportages, prikkelende columns en scherpe opinies.

Abonnement: € 35,- per jaar. Wil je de ManMeer! aan iemand cadeau doen, of heb je andere vragen? Stuur dan een mailtje naar info@waterpolo.nl.

Naar de website waterpolo.nl

ManMeer! op waterpolo.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.