Frank Heinen wint Nico Scheepmaker Beker

Frank Heinen heeft de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van 2019 gewonnen. Dat is op 12 juli 2020 bekendgemaakt tijdens de radio-uitzending “Humberto” op NPO Radio 1 (terugluisteren). In de uitzending lichtten juryvoorzitter David Endt en jurylid Rivkah op het Veld de keuze toe. Heinen is onderscheiden voor “Buiten de lijnen”.

De Nico Scheepmaker Beker is voor de zestiende keer uitgereikt. De 5-koppige jury, naast bovengenoemde leden bestaande uit Marie-José Kleef , Wilfred van Buuren en Gert Jan van Tilborg, heeft bepaald dat de beker aan Heinen moest worden overhandigd. Hij volgt daarmee Hugo Logtenberg op. Hij won vorig jaar met zijn boek “De hand van van Gaal”.

Willi Kraus, Alessandro Zarrelli, Ali Dia en Jaguaré Bezerra de Vasconselos. Nooit van gehoord? U bent in goed gezelschap. De jury van de Nico Scheepmaker Beker kende deze namen tot voor kort ook niet. Het zijn namen van enkele van de vergeten voetballers die Frank Heinen met zijn boek ‘’Buiten de lijnen’’ aan de vergetelheid heeft ontrukt.

Ruim 550 pagina’s met miniaturen over vergeten voetballers uit de hele wereld. Heinen schrijft het zo mooi op dat je gaat denken dat hij alles verzonnen heeft, maar de voetballers hebben ook nog echt bestaan. En dat is allemaal te danken aan de bijna archeologische nieuwsgierigheid en het ongelooflijke schrijftalent van Frank Heinen.

Naast “Buiten de lijnen” waren nog vier andere boeken genomineerd:

Johan Cruijff (Auke Kok)
Paul Dogger (Peter Zantingh)
Abdi Nageeye – Atleet zonder grenzen (André van Kats)
Briek! De laatste flandrien (Herman Chevrolet)

Het volledige juryrapport staat op de website van het Olympisch Stadion.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.