Financiën enige hobbel voor komst GA Eagles-museum

Iedereen die Go Ahead Eagles een warm hart toedraagt wil dat het er komt. Een rood-geel museum. Al jaren liggen de plannen voor een museum klaar. Maar de weg er naar toe is een lastige, erkent Edgar Overmeen, bestuurslid van Stichting Niet Te Kraken.

Er zijn spullen, er is een ruimte en er zijn vrijwilligers. Wat is het probleem?
,,We zijn inderdaad al enkele jaren bezig met het verzamelen en bundelen van de geschiedenis van Go Ahead Eagles. Die ligt nu in een opslagplaats te verstoffen. Vorig jaar hebben we een ruimte achter de fanshop van De Aderlaarshorst ter beschikking gekregen om een museum van te maken. Maar dit lukt momenteel niet en dat is puur een financiële kwestie. Als Stichting Niet Te Kraken hebben we ongeveer 30.000 euro nodig om het museum van de grond te krijgen. Pas de helft daarvan is binnen. Zonde, want iedereen staat te popelen.”

Hoe gaan jullie er voor zorgen dat de rest van het geld ook binnen komt?
,,Naast het werven van sponsoren en donateurs en de verkoop van boeken en shirts, hebben wij ook gesproken met voorzitter Hans de Vroome en algemeen directeur Jan Willem van Dop. Alom enthousiasme bij die twee, maar een financiële bijdrage zit er voorlopig niet in. Zij steken nu liever geld in de selectie, en dat begrijp ik. Maar wij zijn nog steeds in gesprek met De Vroome en Van Dop over het museum.”

Maar Go Ahead Eagles moet toch een museum hebben?
,,Volledig mee eens. Het is niet alleen voor je supporters goed om een museum te hebben, maar het is vooral ook goed voor de uitstraling naar buiten. Het rood-geel van Kowet zit gegraveerd in de geschiedenisboeken van Deventer. Regelmatig krijgen we via de VVV te horen dat mensen de club willen bezoeken, en dat mensen zich afvragen of er ook een museum is. Met een museum trek je meer bezoekers, die misschien ook weer iets in de fanshop halen. Win-win, lijkt mij.”

Wat gaan jullie precies met het geld doen als het uiteindelijk binnen is?
,,Dit wordt grotendeels gebruikt voor het inrichten van het museum. Het mag dan wel een kleinschalige ruimte zijn, het aankleden en inrichten ervan kost nou eenmaal geld. En wil je als voetbalclub een museum hebben, moet je het niet half aanpakken. De mensen moeten het gevoel krijgen dat ze in 1902 instappen, en in 2018 uitstappen. Een soort tijdlijn dus.”

Bron: DeStentor

Meer info: website Stichting Niet te Kraken

Bekijk het digitale museum van Go Ahead Eagles

Bekijk het digitale GA Eagles museum.
Go Ahead, de club waaruit Go Ahead Eagles is voortgekomen, werd op 2 december 1902 opgericht als Be Quick
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.