Fietsfabels – El Tarangu, Frank Heinen en het wielerzweet

Altijd al afgevraagd wat er nu juist zo spannend is aan de wielersport? Op 3 februari 2020 duiken De Nieuwe Liefde en deBuren we in de vele mysteries van het wielrennen en luisteren we naar heerlijke verhalen, plus een spannende podcast.

Wielrennen. Voor niet-ingewijden lijkt het… de allersaaiste sport? Toch is er geen andere die schrijvers, muzikanten en poëten zó heeft weten te inspireren. Ook podcastmakers ontdekten de charme van de wielerheroïek. Door het luisteren naar de podcast El Tarangu van AudioCollectief SCHIK raakte Vlaanderen en Nederland in de ban van de mythe rond José Manuel Fuente, de Spaanse wielerlegende die jarenlang dood werd gewaand, toen plots opdook voor een biertje met zijn rivaal om vervolgens weer met de noorderzon te vertrekken. Dit soort haast mythische gebeurtenissen uit de wielersport verdienen extra aandacht: tijd voor een duikje in de magie van wielrennen.

Nele Eeckhout, Siona Houthuys en Mirke Kist van AudioCollectief SCHIK (bekend van o.a. BOB en Laura H.) zijn present om toe te lichten hoe ze precies de levensloop van deze wielerlegende omtoverden tot een spannende podcastserie, een ware whodunnit. Frank Heinen praat met ons mee over het schrijven van een literair sportverhaal, en hoe sport en literatuur hand in hand kunnen gaan. Zijn boek ‘Uit Koers’, een bundeling verhalen over bijzondere wielerlevens, werd door Het Parool geprezen als ‘een van de beste vijf sportboeken van 2014’. Verder komt Pieter-Jan De Smet, Vlaamse zanger, acteur en wielerfanaat, ons verblijden met Vlaamse fietsliedjes. Schrijver, radiomaker en docent Dennis Gaens zal de avond modereren.

Organisatie: deBuren en De Nieuwe Liefde. Aanvang: 20.00u

Tickets: denieuweliefde.com. 13 euro basisprijs | 10,50 euro reductieprijs CJP/stadspas/student. Drankje inbegrepen.

naar website De Nieuwe Liefde. Foto nl.wikipedia.org
Tags:
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.