Expositie Tennis & Muziek met unieke werken en essay geopend

Met een verzameling unieke werken en de presentatie van het essay ‘Muziek op tennis, tennis op muziek’ heeft het Mulier Instituut in Utrecht de expositie Tennis & Muziek geopend. Het eerste exemplaar van het historische essay werd overhandigd aan oud-toptennister en NOC*NSF-bestuurslid Marcella Mesker.

Het Mulier Instituut organiseert twee keer per jaar een minitentoonstelling rondom een thema in de sport. De expositie Tennis & Muziek, die loopt tot en met medio mei 2017, draait om tennis als thema in de muziek.

Daniël Rewijk, als sporthistoricus verbonden aan het Mulier Instituut, heeft met Theo Bollerman (tennishistoricus) een verzameling unieke werken samengebracht uit Bollermans bijzondere collectie. Tennis heeft veelvuldig als muzikale inspiratiebron gediend, en is op albumhoezen, bladmuziek, theateraffiches en balletvoorstellingen op zeer uiteenlopende wijze verbeeld: van abstract-expressionistisch tot zoet romantisch-realisme. Naar aanleiding van de expositie heeft Daniel Rewijk samen met Theo Bollerman een kort essay over tennis en muziek geschreven.

Klik hier om het essay te lezen.

Klik hier om nummers uit het essay te beluisteren.

Neem voor meer informatie contact op met Daniël Rewijk

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.