Expositie Moordrechtse sportclubs

De Moordrechtse wethouder Daan de Haas heeft zaterdag 12 mei 2018 de officiële opening verricht van de expositie over het Moordrechtse sportleven in de Oudheidkamer van de Historische Vereniging Moordrecht. Voorzitter Marijke Edel van de historische vereniging dankte in haar speech de sportclubs voor het beschikbaar stellen van de vele foto’s, bekers, medailles en andere interessante voorwerpen en de vrijwilligers voor hun medewerking aan deze bijzondere tentoonstelling.

In de loop van de middag werd het nog gezellig druk in de Oudheidkamer aan het Westeinde. Bezoekers bekeken met interesse de welgevulde vitrines en haalden samen vele mooie sportherinneringen op. Sommigen hadden ook zelf foto’s en voorwerpen meegenomen voor de expositie. Diverse bezoekers meldden zich spontaan aan als lid van de van de historische vereniging.

Speciale gasten waren onder anderen oud-voetballer en -schaatser Ab van Adrichem en Cora Schensema en Jans Schensema-Tuynder, de moeder en oma van voetbalinternational Memphis, die zijn eerste doelpunten zo’n 20 jaar geleden scoorde in het shirt van de pupillen van de VV Moordrecht. Zijn voetbalschoenen van toen zijn te bewonderen in een van de vitrines, evenals het sportpak (zie foto) dat Judith Vis droeg tijdens de Olympische Spelen in Sotsji in 2014, waar ze de vierde plaats veroverde bij het bobsleeën. Vermeldenswaard is ook het shirt van het korfbalteam van Taiwan, geschonken na de oefenwedstrijden bij IJsselvogels.

De voorwerpen van de topsporters worden na de openingsmiddagen veilig buiten de oudheidkamer bewaard.

De expositie is gratis te bezichtigen elke tweede zaterdag van de maand van 13.30 tot 16.30 uur. Meer informatie via de website van de Historische Vereniging Moordrecht

Oudheidkamer Het Weeshuis
Westeinde 1, ingang achterom
Moordrecht

Het Olympische sportpak van bobsleester Judith Vis.
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.