Eredivisieclubs op zoek naar beeldmateriaal

In september 2017 heeft de Eredivisie CV samen met de clubs een archief op YouTube gelanceerd. In dit archief zijn ruim 1.000 hoogtepunten van de 53 (voormalige) Eredivisieclubs te bekijken, waaronder doelpunten, samenvattingen en zelfs live-wedstrijden. Naast dit overkoepelende Eredivisie archief zijn er ook 31 Eredivisie clubarchieven, die beelden bevatten van een specifieke club. De links naar de clubarchieven zijn ook op het Eredivisie archief te vinden.

Inmiddels weet de Nederlandse voetbalfan het archief al aardig te vinden. De taak van de Eredivisie CV zit er echter (nog) niet op. Het archief wordt continu onder de aandacht gebracht, door bijvoorbeeld op sociale media te refereren aan historische momenten uit de Eredivisie historie.

Oproep aan fans om het archief te verrijken
Ondanks dat heel wat historische momenten online staan, is het archief nog verre van compleet. De Eredivisie CV roept daarom fans op om ontbrekende beelden te delen. Alex Tielbeke: “Tijdens onze zoektocht naar archiefbeelden hebben we ontdekt dat veel oude videofragmenten nog op analoge tapes staan. Bijna de helft van deze beelden zijn in de loop der jaren onbruikbaar geworden, onvindbaar of in een aantal gevallen zelfs vernietigd. We willen daarom iedereen die nog over historische beelden van de Eredivisie beschikt, verzoeken om dit met ons te delen via info@eredivisie.nl. Zo zorgen we er met z’n allen voor dat ons voetbal archief toegankelijk en behouden blijft voor iedereen.”

Klik op afbeelding voor Eredivisie Archief

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.