De SPORTWERELD #94: Olympisch nummer

Net als u hadden wij ons verheugd op een fantastische sportzomer, met de Olympische Spelen als hoogtepunt. Door de coronacrisis pakt deze zomer iets anders uit. Moest de SPORTWERELD dan haar geplande Olympische themanummer, net als de Spelen zelf, ook maar een jaar doorschuiven?

Juist niet. Toch nog iets, nee, toch nog véél Olympisch, in de nieuwste de SPORTWERELD, #94 alweer. In dit nummer vindt u een scala aan verhalen en perspectieven, een scala aan sporten, een scala aan bijdragen aan de geschiedenis van de Spelen.

Een deel van de bijdragen, Wim Zonneveld over de motie Faber en Jurryt van de Vooren over de boycot van de Olympische Spelen in 1956, zijn bewerkingen van lezingen tijdens ons najaarssymposium over sporters en politiek. Daarnaast een hoop andere prachtige Olympische verhalen, zoals een portret van Jan de Bas over Kristie Boogert, die samen met Miriam Oremans een unieke zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2000.

Kees Sluys schreef een mooi verhaal over de eerste Jamaicaanse ploeg die deelnam aan de Olympische Spelen, in 1948. Auke Kok ging twaalf jaar verder terug in de tijd, met een mooi portret over de zwemsensatie Hans Maier, die deelnam aan de Olympische Spelen van 1936.

Kijk hier voor de volledige inhoudsopgave van de SPORTWERELD #94.

Nog geen abonnee en toch geïnteresseerd in de SPORTWERELD? Voor slechts €30 ontvangt u vier nummers per jaar – meld u dan snel aan als lid! Liever alleen dit nummer lezen? Bestel het dan voor slechts €10.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.