Bezoek: Fortuna Museum in Sittard

In mei 2019 opende het Fortuna Museum de deuren in Sittard. Hoogste tijd voor Stichting de Sportwereld om dit sportieve museum te bezoeken. Op vrijdag 28 februari 2020 was het zover, met een vriendelijke ontvangst door de vrijwilligers van het museum.

Het Fortuna Museum is gevestigd in het stadion van Fortuna Sittard en is een bolwerk van herinneringen. wedstrijdshirts, verhalen met attributen over legendarische spelers, bekers en vaantjes, oude programmaboekjes, krantenknipsels, foto’s, honderden namen en jaartallen van voormalige spelers van Fortuna en hun trainers, interviews, een documentatiecentrum, kortom: allerlei zaken die met de club te maken hebben. Het laatste onderdeel van de wandeling door het museum bestaat uit een bezoek aan de mini-bioscoop met 20 zitplaatsen.

Hier draaien aan de lopende band documentaires over Fortuna Sittard, Fortuna’54, Sittardia en Willy Dullens. Bijzonder interessant is de bijna 50 minuten durende documentaire, die Bernard Krikke voor Fox Sport heeft gemaakt over het ontstaan van het betaald voetbal in Nederland. Deze documentaire geldt als een mijlpaal in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Daarnaast heeft het museum een omvangrijk analoog beeldarchief mogen ontvangen van maar liefst 1000 betamax en VHS banden met beelden uit diverse seizoenen.

Complimenten aan alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen aan een bijzonder stuk Nederlands sporterfgoed en Sittards’ voetbalerfgoed in het bijzonder. Ook een aanrader voor niet-Fortunezen!

Meer info op de museumpagina van Fortuna Sittard of de facebookpagina van het museum.

Contact: info@fortunamuseum.nl

KLIK OM NAAR FACEBOOK PAGINA TE GAAN
2 Reactie's
 • Jaap van der Vlugt
  Geplaatst op 10:42h, 02 april

  Prachtig!!! Is het museum er nog? Ik kom graag een keer bezoeken.

  • Gerard van den Houten
   Geplaatst op 23:02h, 07 april

   Ja zeker! U bent van harte welkom. Informatie over bezoek- en openingstijden op de museumpagina van Fortuna Sittard of de facebookpagina van het museum. Zie link hierboven