Bezichtiging FC Utrecht Museum

Fons Kemper en Wilfred van Buuren krijgen uitleg van museumbeheerder Jeroen Haggenburg over het eerste FC Utrecht-shirt.

Op enthousiaste wijze leidt museumbeheerder Jeroen Haggenburg op woensdag 2 mei 2018 een driekoppige bestuursdelegatie van Stichting de Sportwereld door het FC Utrecht Museum in Stadion Galgenwaard.

Over de lange gangen van de vierde en vijfde etage van het FC Utrecht stadion passeren we tientallen, prachtig ingerichte vitrines. Achter het glas en aan de wanden is alles te zien wat in bijna 50 jaar rondom FC Utrecht heeft plaatsgevonden.

Jeroen Haggenburg: “Over twee jaar (in 2020 red.) bestaat de club 50 jaar. Dan willen we graag verschillende jubileumactiviteiten organiseren. Uiteraard dient het FC Utrecht Museum daarbij een centrale rol te spelen. Dat vergt een gedegen voorbereiding, dus proberen we nu al de betrokken partijen en personen hiervoor te enthousiasmeren.

Vitrine van DOS, landskampioen van Eredivisie seizoen 1957-1958

Op 30 september 2005, toen de club officieel 35 jaar bestond, opende FC Utrecht de deuren van het permanent ingerichte museum. Als basis voor de collectie diende de privéverzameling van Remco Neu. Afgelopen jaren zijn daar vele items aan toegevoegd en nog steeds wordt de collectie aangevuld. Deels door materialen die worden aangedragen door fans of oud-spelers en anderzijds is een groepje vrijwilligers nog dagelijks zoekende op internet.

Tijdens de rondleiding passeren we drie omvangrijke vitrines van Velox, Elinkwijk en DOS, de ‘grondleggers’ waaruit FC Utrecht in 1970 is opgericht. De wanden met alle rood-witte thuis is indrukwekkend, evenals de prijzenkast die vlak voor een glazenwand is geplaatst. Daardoor ontstaat een doorzichtige kijk op de trofeeën met de stad Utrecht als passende achtergrond.

Het FC Utrecht Museum is een aanrader voor voetbalfans uit het hele land!

Bezoek en meer informatie
Wilt u zelf het museum eens bezoeken, inclusief rondleiding door het stadion?
Meer informatie treft u op de website van FC Utrecht.

 

Bezoek FC Utrecht museum | woensdag 2 mei 2018

De prijzenkast van FC Utrecht met uitzicht op de stad.


Interim-voorzitter van Stichting de Sportwereld Fons Kemper luistert aandachtig naar Jeroen Haggenburg.


Jeroen Haggenburg geeft een toelichting op de wand met elftalfoto’s.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.