Belga Sport is terug

Belga Sport is terug. De Belgische equivalent van Andere Tijden Sport is vanavond (12 september 2017) te zien op TV-zender Canvas.  Nadat Canvas tussen 2007 en 2013 al 50 afleveringen van de veelgeprezen reeks programmeerde, komen er nu opnieuw acht documentaires bij over memorabele momenten en helden in de Belgische sportgeschiedenis.

Aan de hand van archiefbeelden en interviews met betrokkenen en kroongetuigen gaat Belga Sport op zoek naar nieuwe inzichten, de volledige waarheid en de juiste toedracht van deze historische sportgebeurtenissen.

Eerste nieuwe aflevering: De Lotto Tour 95 – Gesneuveld op La Plagne

11 juli 1995. De finish van de eerste bergrit in de Tour ligt op de top van de Alp La Plagne. Vijf Lotto-renners eindigen buiten tijd en worden naar huis gestuurd. Ploegmanager Jean Luc Vandenbroucke is razend. Hij verwijt de youngsters dat ze niet genoeg voor hun sport leven en er niet alles voor doen. Dat deden ze inderdaad niet, want EPO namen ze niet. Ze streden met ongelijke wapens en kregen geen contractverlenging. Een diepgewortelde frustratie die bij de vier Belgische wielertalenten nog steeds sluimert. Met getuigenissen van Marc Sergeant, Herman Frison, Peter Declercq, Sammie Moreels, Rudi Verdonck, Mario Declercq, Jean-Luc Vandenbroucke, Jef Braeckeveldt, Roger De Maertelaere.

website Belga Sport

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.