Andere Tijden Sport zoek amateurbeelden uit ’64-’74

Heeft u thuis op zolder een zelfgemaakt filmpje liggen van de boswandeling die de Ajax-spelers maakten daags voor hun legendarische 5-1 overwinning op Liverpool? Of misschien een filmpje van Ard & Keessie tijdens een van hun vele schnabbels in het land? Of stond u met eigen camera aan de rand van het bad toen Ada Kok in 1968 in Mexico olympisch goud won?

Dan is Andere Tijden Sport op zoek naar u! Voor de honderdste aflevering van Andere Tijden Sport is de redactie op zoek naar amateuropnamen van zowel memorabele sportgebeurtenissen als bekende sporters. Het kan van alles zijn. Filmpjes die een verrassende, ontroerende of soms onthullende blik bieden op de Nederlandse sportgeschiedenis. Filmpjes die in de loop der jaren op zolders, in kelders en in stoffige schoenendozen achterin een kast zijn beland.

Laat ons, laat het Nederlandse publiek daar nog een keer van genieten.

Schatkamer van de Nederlandse sport
Waarom? Omdat de ervaring ons heeft geleerd dat het archief van de ‘gewone’ Nederlandse sportliefhebber de ware schatkamer van de Nederlandse sport vormt.

Onze speciale interesse gaat uit naar de periode 1964-1974. Dat waren namelijk de jaren waarin Nederland internationaal begon mee te tellen in de topsport, waarin sportwedstrijden voor het eerst live op televisie kwamen en waarin Nederlandse toeschouwers voor het eerst in groten getale de grens overtrokken om de eigen helden aan te moedigen.

Was u erbij met de camera toen Jan Janssen in 1968 in Parijs op de schouders ging? Toen Ard Schenk in 1970 in Oslo voor het eerst wereldkampioen werd? Toen Oranje in 1974 de WK-finale speelde? Of kent u iemand die erbij was?

Meld het via ats@ntr.nl

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.