Aad Haverkamp promoveert met Sportbiografieën in beweging

Op 27 februari 2019 heeft Aad Haverkamp met succes zijn proefschrift verdedigd, getiteld: ‘Biografieën in beweging. Een cultuurhistorische analyse van levensverhalen van Nederlandse topsporters, 1928-2014’.

Een delegatie van Stichting de SPORTWERELD trok naar de Radboud Universiteit in Nijmegen om de secretaris van de Stichting te feliciteren met zijn promotie.

Van links naar rechts: Nico van Horn, Fons Kemper, Aad Haverkamp, Gerard van den Houten, Wilfred van Buuren, Jan Luitzen

Bij uitgeverij Verloren is een handelseditie verschenen van Sportbiografieën in beweging

ISBN: 9789087047634
Taal: Nederlands
Uitgever: Verloren
Aantal bladzijdes: 304
Extra: geïllustreerd

Wie tegenwoordig een boekwinkel binnenstapt, ontkomt niet aan het grote aanbod aan sportbiografieën. De enorme populariteit van dit genre is een recent fenomeen, maar de eerste Nederlandse sportbiografie werd al in 1928 gepubliceerd. Dit boek over schaatser en wielrenner Jaap Eden vormt het vertrekpunt van een cultuurhistorische analyse van een groot aantal levensverhalen van Nederlandse sporters. Biografieën in beweging biedt inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen van het genre van de sportbiografie tussen 1928 en 2014. Het laat zien waarom het aantal sportbiografieën met name in de laatste decennia sterk is gegroeid, maar ook hoe de manier van schrijven over sporters gaandeweg is veranderd. Door steeds nieuwe thema’s aan te boren, zoals geld, emoties en recentelijk verslavingen, zijn biografen steeds meer doorgedrongen tot de privélevens van sporters. Dit boek beschrijft die ontwikkelingen tegen de achtergrond van grote veranderingen in de sportwereld, journalistiek en samenleving.

Bestel bij uitgeverij Verloren
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.