DeGymnas • Passie voor het turnverleden

DeGymnas is een ontmoetingsplaats in Haasdonk (België) voor oudgedienden uit de turnsport. Gymnasten, train(st)ers, juryleden, bestuurders en supporters die elkaar al jaren niet meer zagen, kunnen elkaar terugvinden in DeGymnas om tussen vele oude turntoestellen, bekers, tijdschriften en foto’s terug te blikken op al het mooie en uitzonderlijke wat de turnsport hun bezorgde.

DeGymnas wil hier toe bijdragen door mensen hun passie voor de gymnastiek op een dynamische, inspirerende en belevende manier te laten delen en deze door te geven.

Wall of fame
Hier tonen we enkele turners en turnsters die onze sport zoveel kleur en populariteit bezorgden. Van het prille begin over Olga Korbut, Nadia Commaneci en natuurlijk vergeten we onze nationale helden niet! Je kan het turnpak, T-shirt en toestelriempjes van Dennis Goossens en Nina Derwael bewonderen. Ook de originele handtekening van turnmonumenten zoals Tsukahara, Kenmotsu, Tourischeva, Uchimura of Epke Zonderland…

Bibliotheek
Wil je wat snuffelen in oude turnboeken en tijdschriften en ontdekken hoe het er vroeger in de gymnastiek aan toeging? Neem je tijd in onze leeshoek en ontdek een echt turnersgedicht of turnerslied! Het meest waardevolle is misschien wel het kleinste boekje in onze verzameling: het originele programma-boekje van Gymnastiek op de Olympische Spelen in Antwerpen 1920.

Meer informatie en contact
De Gymnas
Heirbaan 53
9120 Haasdonk, België
E. info@degymnas.be
T. www.degymnas.be

Gedeelte van de WALL OF FAME
Bibliotheek van DeGymnas in Haasdonk (B)
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.