Olympisch Stadion en Coca Cola vieren 90ste verjaardag

Het Olympisch Stadion viert op zaterdag 23 juni 2018 haar 90ste verjaardag samen met Coca-Cola Nederland. Iedereen is welkom op dit zomerse feest vol bijzondere activiteiten. Ervaar de glorie van toen met de fun van nu. Een feest voor alle fans met activiteiten in het teken van de geschiedenis, het heden en de toekomst. Meld je (gratis) aan voordat het vol is!

Tijdens de Olympische Spelen van 1928 in Amsterdam maakte Coca-Cola haar entree op de Nederlandse markt. Als sponsor van de Olympische Spelen werd de frisdrank voor het eerst verkocht vanuit het stadion. Nog altijd zijn het stadion en Coca-Cola onlosmakelijk met elkaar verbonden bij tal van evenementen. Om hun 90-jarig bestaan gezamenlijk te vieren, is er op zaterdag 23 juni een feestelijke (gratis) open dag voor alle fans van de Olympische Spelen en Coca-Cola in het Olympisch Stadion in Amsterdam, de plek waar het allemaal begon. Dit feest wil je voor geen goud, zilver of brons missen.

Op zaterdag 23 juni van 11:00-15:00 uur opent het Olympisch Stadion samen met Coca-Cola Nederland haar deuren speciaal voor alle fans. Tijdens diverse activiteiten kunnen bezoekers meer te weten komen over de rijke historie en ontwikkelingen van de afgelopen 90 jaar met 1928 als belangrijk startpunt. Het stadion werd na de feestelijke opening de spil waar de Olympische Spelen in Amsterdam om draaide. Een primeur was dat tijdens deze Spelen voor het eerst het Olympisch vuur ontstoken werd. Ook werd Coca-Cola dat jaar in ons land geïntroduceerd. De inmiddels wereldwijd bekende frisdrank kwam letterlijk de oceaan over. Duizend kratten reisden mee in het vrachtruim van de boot met daarop ook de Amerikaanse deelnemers aan de Spelen.

De glorie van het verleden…
De activiteiten op zaterdag 23 juni draaien om de glorie van het verleden en de fun van nu. Tijdens de dag is er een markt met bijzondere koopjes en collectors items, kunnen bezoekers naar 1928: de film, of meewerken aan een kunstwerk met gerecyclede doppen, flesjes en andere materialen. Bijzonder is het nagebouwde stilleven op de Koninklijke Loge. Bezoekers kunnen op dezelfde oude Koninklijke stoel waar Koningin Wilhelmina 90 jaar geleden zat, plaatsnemen en een foto maken.

Meer informatie op de activiteiten en aanmelding via Olympisch Stadion Amsterdam

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.