Op 10 maart 1865 werd Pim Mulier geboren in het Friese Witmarsum. Op zijn tweede jaar verhuisde Pim naar Haarlem waar hij zich ontpopte als de grootste sportpionier van Nederland. Voetbal, atletiek, tennis, Vierdaagse of  Friese Elfstedentocht, Pim heeft een grote bijdrage geleverd aan de introductie en ontwikkeling van deze activiteiten. In Haarlem heeft Pim Mulier nog een prominente plek. Onder andere een straat, een stadion, een tennispark, een sportvereniging en een sociëteit dragen zijn naam. Maar buiten Haarlem is hij veel minder bekend. Wie was deze Fries? Wat waren zijn drijfveren en wat kunnen wij nu nog van hem leren?

Om Pim Mulier weer voor het voetlicht te brengen en zijn gedachtegoed weer bekend te krijgen onder de huidige generatie hebben Société Pim Mulier en het Haarlems Dagblad het initiatief genomen voor het Pim Mulierjaar. Samen met belangrijke partners NOC*NSF, KNAU, Pim Mulier Papendal, Mulier Instituut, Koninklijke HFC, Haarlem Marketing, Sportservice Noord-Holland, SportSupport, Nova Collega/CIOS en SRO zijn er in 2015 diverse activiteiten ontwikkeld.

Het Pim Mulierjaar (2015) ligt achter ons, maar de website www.pimmulier150.nl is de moeite van het bezoeken nog steeds waard.

Pim Mulier

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.