Daniël Mogendorff  is sinds maart 2024 medebestuurslid van Stichting De Sportwereld. Als twaalfjarige speurde hij al in de lokale Arnhemse bibliotheek in historische kranten naar hoogtepunten uit de sportgeschiedenis. Zijn passie voor geschiedenis en (digitale) archieven kwam volledig tot haar recht in de twaalf jaar dat hij  werkte voor het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid in Hilversum. Daarvoor was hij actief in de Financiële/ICT-wereld

Bedrijfsvoering, projectmanagement, fondsenwerving en het op allerlei manieren smeden van succesvolle samenwerkingen zijn zaken die hij in zijn werkende leven steeds verder ontwikkeld heeft, en die hij nu met veel plezier wil inzetten om Stichting De Sportwereld vooruit te helpen.

Zijn eigen palmares is beperkt gebleven tot twee medailles (geen gouden) bij het NK Wielerquiz; zelf sporten bestaat voor hem uit lopen (minimaal 10 km per dag) en als vader van drie voetballende zoons is hij in de weekenden vaak rond de Amsterdamse amateurvoetbalvelden te vinden.

Zijn droom is om een nationaal sportmuseum van de grond te krijgen, onder andere omdat hij erin gelooft dat zo’n permanent instituut een unieke manier biedt om allerlei maatschappelijk relevante verhalen te vertellen, die gebaseerd zijn op de rijke en inspirerende Nederlandse sportgeschiedenis.