André Paijmans werd in 2024 bestuurslid (secretaris) van Stichting De Sportwereld. Hij werkte als jurist en heeft daarnaast een master Cultuurwetenschappen afgerond. Dit laatste bleek een perfecte voorbereiding op zijn pensionering.

Hij schrijft regelmatig over uiteenlopende onderwerpen van cultuurhistorische aard. In dat kader heeft ook sportgeschiedenis zijn belangstelling. Hij is geboren in de buurt van het oude Ajax-stadion De Meer. Cruijff, Keizer en Swart, om er maar een paar te noemen, waren zijn helden en geen thuiswedstrijd sloeg hij over. Zelf heeft hij ook gevoetbald, maar uiteindelijk is hij bij rugby terechtgekomen. Lang gespeeld en nu nog steeds regelmatig langs de lijn te vinden, met als jaarlijks hoogtepunt samen met vrienden een wedstrijd bijwonen uit het Zeslandentoernooi, de Six Nations Championship.

Een tijdje geleden heeft hij voor De SPORTWERELD een artikel geschreven over de geschiedenis van de rugbysport in Nederland. Hij was meteen onder de indruk van het tijdschrift en de daarin opgenomen verhalen. Nu hij wat meer tijd heeft, wil hij zich graag inzetten voor deze stichting. 

Contact