Zonder geschiedenis geen toekomst. En juist met deze geschiedenis houdt de Stichting Gymnastiek- en Turnhistorie zich bezig. Het Home of History is het documentatiecentrum én museum van de stichting. Het museum is gevestigd op een van de verdiepingen van het bondsbureau van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) in Beekbergen.

Turn- en gymnastiekhistorie
​De Stichting Gymnastiek- en Turnhistorie heeft als doel het vastleggen van de ontwikkeling door de tijd heen van het turnen en de gymnastiek, en het bewaren en behouden van alles wat daarmee verband houdt. Dit wordt onder meer gedaan door het verzamelen en tentoonstellen van goederen die van betekenis waren of zijn voor het turnen en de gymnastiek, zoals boeken en andere drukwerken, affiches, kleding, toestellen, handgereedschap, muziek, oefenstof, trofeeën, films en foto’s.

Home of History 
Wij zijn er om de geschiedenis van de gymnastiek te bewaren in ons Home of History en je bent van harte uitgenodigd om dit zelf te zien en te ervaren. Daarom heel graag tot ziens in ons documentatiecentrum en museum! Het Bestuur Stichting Gymnastiek- en Turnhistorie

Contactgegevens
Stichting Gymnastiek- en Turnhistorie p/a Bondsbureau KNGU
Lage Bergweg 10
7361 GT Beekbergen
Tel. 055 5058700
serviceteam @ kngu.nl
 website

1 Reactie
  • Chantal Weststrate
    Geplaatst op 19:16h, 09 november

    Ik heb turnmedailles van mijn grootvader uit de jaren 20 en 30.
    Heeft u daar belangstelling voor?