In Friesland, het Mekka van de schaatssport, kunt u alle herinneringen nog eens ophalen. U zult ontdekken dat het schaatsen al een eeuwen oude historie kent, die de moeite van het bewaren voor het nageslacht zeker loont.

In een karakteristiek pand in het pittoreske Hindeloopen is het al even karakteristieke Eerste Friese Schaatsmuseum gevestigd. Klein gestart in 1983, maar inmiddels mag het zich het grootste museum noemen op schaatsgebied. Het Schaatsmuseum bezit niet alleen de grootste collectie schaatsen en sleeën ter wereld, maar de complete geschiedenis van de Elfstedentocht is hier te bewonderen.

In het Schaatsmuseum zijn diverse onderwerpen ondergebracht, allen op het gebied van ijs en winter. Hierdoor hebben we een diversiteit aan thema’s die wij doorlopend in het museum tentoonstellen. Omdat de collectie zo enorm groot is, wordt er regelmatig gewisseld.

Naast de vaste expositie proberen wij enkele keren per jaar een speciale tentoonstelling te maken. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een schaatser, een bepaald jaar Elfstedentocht, een vereniging of iets anders op wintergebied.

Eerste Friese Schaatsmuseum

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.